Снимка pixabay.comБългарите, живеещи в чужбина, са изпратили обратно към страната 1,176

...
Снимка pixabay.comБългарите, живеещи в чужбина, са изпратили обратно към страната 1,176
Коментари Харесай

Бългapитe eмигpaнти вpъщaт peĸopднaтa cyмa oт нaд 1 милиapд eвpo в мecтнaтa иĸoнoмиĸa

Снимка pixabay.com

Българите, живеещи в чужбина, са изпратили назад към страната 1,176 милиарда евро през 2018 година, демонстрират данни на Евростат, като към 80% от тази сума е пристигнала от хора, живеещи в границите на Европейския съюз. Преминаването на психическата граница от 1 милиарда евро се случва за пръв път в историята, демонстрират още данните на европейската статистика, а на годишна база се отбелязва повишаване на изпратените суми от съвсем 25%, заяви money.bg .

Същевременно сумите, които са изпратени от страната към живеещи в чужбина, са доста по-малко и възлизат на едвам 20 млн. евро, три четвърти от които са изпратени към страни отвън Европейския съюз. Така общият баланс на паричните потоци е мощно позитивен за България и възлиза на 1,156 милиарда евро, което класира на пета позиция като чист бенефициент от емигрантите си. В челната четворка са Португалия (3,071 милиарда евро), Румъния (2,714 милиарда евро), Полша (2,544 милиарда евро) и Хърватия (1,326 милиарда евро).

На дъното на подреждането не изненадващо се подреждат най-развитите стопански системи в Европейския съюз. На последна позиция е Франция с чист " недостиг " от над 10,5 милиарда евро, а пред нея са Германия (5,149 милиарда евро), Англия (4,660 милиарда евро), Италия (4,514 милиарда евро) и Белгия (1,305 милиарда евро).

Европейците през предходната година са изпратили най-вече средства към Азия, която образува 21% от каузи на всички суми. След нея се подреждат Северна Африка (18%), други страни в Европа, които не са част от Европейски Съюз (16%) и Централна и Южна Африка (14%). Размерът на паричните потоци към страни, които не членуват в Европейски Съюз, е над 35 милиарда евро - с 3 милиарда евро повече от 2017 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР